Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Absoluut geen Halloween in de Efteling: 'Het past echt niet bij ons'

08-11-2014, 22.25 uur

Een Halloween-evenement in de Efteling zou best een commercieel succes kunnen worden, denkt directeur Fons Jurgens. Toch wil hij er absoluut niet aan beginnen. Halloween en de Efteling gaan niet samen, vindt hij.

"Het thema is zonder twijfel heel populair, maar de uitstraling past echt niet bij ons", vertelde de grote Efteling-baas vandaag op een fanmeeting. Afgelopen week bracht Jurgens nog een bezoek aan Toverland, waar Halloween jaarlijks zorgt voor een flinke piek in de bezoekersaantallen. "Maar de keuze die commercieel het aantrekkelijkst is, is niet altijd de beste keuze."

Geruchten over een griezelfeest in de Efteling laaiden vorig jaar op toen er een grootschalig halloween-event werd georganiseerd voor medewerkers, met een spooktocht door het Sprookjesbos en het Spookslot. "Wat wij intern doen voor ons personeel, is niet altijd geschikt voor bezoekers", zei Fons daarover.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be