Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drouwenerzand Attractiepark

Heftige kermisattractie XLR8 verhuist naar pretpark in Drenthe

29-10-2014, 08.58 uur

Attractiepark Drouwenerzand in Drenthe neemt de kermisattractie XLR8 over. De achtarmige snelheidsmolen, die de afgelopen twee jaar op de kermis reisde, krijgt in 2015 een vaste plek in het pretpark.

Eigenaar Bert van der Linden koopt de "bloedstollende machine" voor een paar ton van de Nederlandse attractiefabrikant KMG. Inclusief alle bijkomende kosten investeert Bert 400.000 euro. Hij bulkt van het geld dankzij een topseizoen: zowel de bezoekersaantallen als de omzet vlogen dit jaar de pan uit.

De grote baas denkt dat de XLR8 in zijn pretpark beter tot zijn recht komt dan op de kermis. "Kermisfreaks noemen het een geweldige attractie, maar een rit duurt vrij kort", zegt hij in een lokale krant. "Lang niet alle kermisbezoekers hebben daar 3 tot 4 euro voor over." Opvallend is dat het apparaat weinig energie vergt. "Hij verbruikt niet alleen stroom, maar wekt het ook weer op."

De razendsnelle XLR8 katapulteert inzittenden in een seconde van 0 tot 80 kilometer per uur. Komend voorjaar gaat de nieuwe attractie open.



Meer Drouwenerzand Attractiepark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be