Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand bespiedt bezoekers: alle kentekens opgeslagen in een database

29-10-2014, 15.39 uur

Automobilisten die een bezoek brengen aan Phantasialand komen allemaal ongevraagd in een grote database te staan. Het Duitse pretpark blijkt de kentekens van alle passerende auto's te bewaren.

Dat ontdekte een regionaal dagblad. Aan een voetgangersbrug voor de parkeerplaats hangen twee onopvallende camera's die stiekem al jaren duizenden nummerplaten per dag scannen en opslaan. Privacyorganisaties maken zich grote zorgen over wat er met de gegevens gebeurt.

"Door kentekens te analyseren kunnen we te weten komen waar onze bezoekers vandaan komen", reageert een woordvoerster van Phantasialand. "Op die manier controleren we of onze regionale reclamecampagnes succesvol zijn."

Het attractiepark geeft wel toe dat het niet netjes is om weggebruikers niet over de slimme camera's te informeren. Binnenkort wordt de spionagemethode opgenomen in de algemene voorwaarden.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be