Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Wat doet dit klassieke beeld uit de Efteling bij de concurrent?

28-10-2014, 19.36 uur

Een van de grootste concurrenten van de Efteling, het Duitse Europa-Park, heeft een beeldje uit Kaatsheuvel in huis. In een cafeetje staat diep verscholen in het decor een kopie van het bekende Ganzenhoedstertje.

Dat ontdekte een lid van een pretparkforum deze week. De originele Ganzenhoedster, ontworpen door Anton Pieck, staat al sinds 1955 op het Anton Pieckplein in de Efteling. In Europa-Park is het beeld te vinden in de zogeheten Dorfkrug in het Nederlandse themagebied.

Het blijkt te gaan om een relatiegeschenk dat de Efteling in 2009 heeft laten maken en waarschijnlijk ook heeft verstuurd aan Europa-Park. De Duitsers besloten het cadeautje weg te stoppen op een plek waar ze er niet zo vaak naar hoeven te kijken. Van de 26 centimeter hoge beeldjes zijn destijds 250 stuks gemaakt.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be