Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Attractiebouwer woedend over 'ordinair jatwerk' door concurrenten

02-10-2014, 00.09 uur

De Franse attractiebouwer Reverchon is helemaal klaar met concurrerende bedrijven die ideeën voor attracties klakkeloos kopiëren. "Dit moet echt stoppen", zegt directeur Gilles Reverchon in gesprek met Looopings. "Zij maken ons en onze branche kapot."

Reverchon fabriceert voornamelijk spinning coasters en wildwaterbanen voor Europese kermissen. Bijna elke middelgrote kermisachtbaan werd bedacht door de Fransen. Maar dat wil niet zeggen dat de firma alle banen daadwerkelijk zelf in elkaar heeft gezet: tal van louche bouwers gingen er de afgelopen jaren met de ontwerpen vandoor.

Zo produceert het obscure Concept Rides exact dezelfde attracties als Reverchon, met de ironische slogan "Your ideas, Our solutions". Gilles ziet het met lede ogen aan. Juridische procedures starten kost vaak te veel geld en tijd. "De enige oplossing is om zelf constant met nieuwe dingen te blijven komen", zegt de directeur. Zijn laatste innovatie: een achtbaan met schommelende karretjes.



Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be