Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kinderpretpark Julianatoren

Nostalgische poppenshow Julianatoren verdwijnt

20-09-2014, 17.59 uur

De Julianatoren stopt binnenkort met de klassieke Magic Music Mouse Show, die al sinds 1996 honderden keren per jaar wordt opgevoerd. Het pretpark vindt de computergestuurde poppenvoorstelling achterhaald.

"Hoewel veel oudere bezoekers er warme herinneringen aan hebben, is de show niet meer van deze tijd", geeft directeur Jeroen Buter toe in gesprek met Looopings. "We draaien hem tegenwoordig dan ook maar één keer per dag." Buter wil de nostalgische muizenrobots binnen drie jaar vervangen door iets moderns.

Hij denkt daarbij aan 3D-videomapping, een hightech projectietechniek die bijvoorbeeld al een tijdje gebruikt wordt tijdens de Winter Efteling. "Onze theatershows zijn nu bedoeld voor kinderen tot zes jaar. Het zou leuk zijn als we met de nieuwe show een oudere doelgroep kunnen aanspreken."

Theatershows met bewegende elektronische poppen schoten eind jaren tachtig als paddenstoelen uit de grond. De meeste zijn nog steeds dagelijks te zien, zoals de Jungle Show in Drievliet en de Play Kwek Show en Kwakus Kwebbel Show in Duinrell. Ook Sprookjeswonderland Enkhuizen heeft meerdere voorstellingen met animatronics. Tot nu toe werden alleen de Magical Monkey Show (1989-2003) in Avonturenpark Hellendoorn en Kolder Zolder Show (1983-1998) in Duinrell gesloopt.

Meer Kinderpretpark Julianatoren
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be