Julianatoren

Betrapt: Julianatoren rommelt met Wikipedia

18-09-2014, 14.01 uur | Reacties

Noord-Koreaanse toestanden in Apeldoorn. Pretpark de Julianatoren probeert om van haar openbare Wikipedia-pagina één grote promotiefolder te maken. Directieleden zijn al dagen schaamteloos bezig om de online encyclopedie vol te zetten met irritante reclameboodschappen.

Zo werd de aanduiding "klein pretparkje" stiekem gewijzigd in "pretpark" en moesten objectieve attractieomschrijvingen ineens wijken voor teksten als "Maak een duizelingwekkende rit" en "Kom naar de Jul en Julia's Parkshow".


ZIE OOK: Walibi Holland spamde Wikipedia vol

Ook probeerde de directie zonder blikken of blozen tot vijf keer toe om de algemene paginaomschrijving aan te passen naar: "Een compleet familiepark met meer dan 60 te gekke attracties!" Alle ongewenste wijzigingen zijn inmiddels teruggedraaid door vaste medewerkers van de encyclopedie.

Het was niet moeilijk om de pretparkdirectie te ontmaskeren. De persoon achter de hinderlijke spamactie blijkt exact hetzelfde IP-adres te gebruiken als algemeen directeur Jeroen Buter in zijn mailtjes aan Looopings.

Jaren geleden deden marketeers van Walibi Holland ook al een mislukte poging om Wikipedia-teksten te vervangen door reclame. Zij werden eveneens gesnapt na het traceren van hun IP-adres.Reacties