Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Nieuwe achtbaan Efteling bedacht door ex-ontwerper

28-08-2014, 21:52 uur | Reacties

De nieuwe achtbaan die momenteel gebouwd wordt in de Efteling, is jaren geleden al bedacht door een ontwerper die inmiddels niet meer bij het attractiepark werkt.

Dat blijkt uit de publicatie van een aantal tekeningen gemaakt door Michel den Dulk. Hij was van 2002 tot 2005 werkzaam bij de Efteling en zette toen een dive coaster op papier die aangekleed was als een verlaten centrale. De baan zou een verticale lift krijgen en had in de buurt van de Python gebouwd moeten worden.

ZIE OOK: Looopings onthult thema nieuwe achtbaan Efteling

Volgens Efteling-fansite De Vijf Zintuigen kwam het idee "niet verder dan de tekentafel". De directie zou nooit van het plan gehoord hebben. Maar Den Dulk laat aan Looopings weten dat directieleden 'zijn' dive coaster destijds wel degelijk gezien hebben. "Ik heb aan de directie destijds een visie voor het parkdeel Ruigrijk gepresenteerd, waar deze coaster onderdeel van was. Ik heb er begin 2002 met een collega aan gewerkt." Men zag echter meer in het bouwen van De Vliegende Hollander.

Den Dulk zei jaren geleden al in een interview: "Voor de attractie voor 2005 hadden een aantal mensen ideeën gemaakt, waaronder ik ook, samen met iemand anders. Dus in eerste instantie was ik uiteraard een beetje teleurgesteld dat het De Vliegende Hollander zou gaan worden, en niet mijn concept."

Nu bouwt de Efteling alsnog een dive coaster, maar dan met het thema van een oude mijn, ontworpen door Sander de Bruijn.

In zijn tijd bij de Efteling was Michel den Dulk onder andere verantwoordelijk voor het Meisje met de Zwavelstokjes in het Sprookjesbos en het vernieuwde Anton Pieckplein. Na een aanvaring met het management vertrok het jonge talent naar de concurrent, Europa-Park in Duitsland. Inmiddels werkt hij voor het Amerikaanse Walt Disney Imagineering.

ZIE OOK: Nederlander ontwerpt attractie rond Frozen in Walt Disney World

Reacties
Bijdrage