Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Ex-ontwerper Efteling ontwierp eerder al dive coaster

28-08-2014, 21.52 uur

In de Efteling wordt momenteel gebouwd aan een grote dive coaster. Zo'n achtbaantype had jaren geleden echter ook al in de Efteling kunnen staan. Een ontwerper die inmiddels niet meer bij het attractiepark werkt, speelde eerder al met het idee voor zo'n rollercoaster.

Dat blijkt uit de publicatie van een aantal tekeningen gemaakt door Michel den Dulk. Hij was van 2000 tot 2005 werkzaam bij de Efteling en zette toen een dive coaster op papier die aangekleed was als een verlaten centrale. De baan zou een verticale lift krijgen en had in de buurt van de Python gebouwd moeten worden.

Volgens Efteling-fansite De Vijf Zintuigen kwam het idee "niet verder dan de tekentafel". De directie zou nooit van het plan gehoord hebben. Maar Den Dulk laat aan Looopings weten dat directieleden 'zijn' dive coaster destijds wel degelijk gezien hebben. "Ik heb aan de directie destijds een visie voor het parkdeel Ruigrijk gepresenteerd, waar deze coaster onderdeel van was. Ik heb er begin 2002 met een collega aan gewerkt." Men zag echter meer in het bouwen van De Vliegende Hollander.

Teleurgesteld
Den Dulk zei jaren geleden al in een interview: "Voor de attractie voor 2005 hadden een aantal mensen ideeën gemaakt, waaronder ik ook, samen met iemand anders. Dus in eerste instantie was ik uiteraard een beetje teleurgesteld dat het De Vliegende Hollander zou gaan worden, en niet mijn concept."

Nu bouwt de Efteling alsnog een dive coaster, maar dan met het thema van een oude mijn, ontworpen door Sander de Bruijn.

Anton Pieckplein
In zijn tijd bij de Efteling was Michel den Dulk onder andere verantwoordelijk voor het Meisje met de Zwavelstokjes in het Sprookjesbos en het vernieuwde Anton Pieckplein. Na een aanvaring met het management vertrok het jonge talent naar de concurrent, Europa-Park in Duitsland. Inmiddels werkt hij voor het Amerikaanse Walt Disney Imagineering.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be