Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Foto's: Efteling start met installeren ritsysteem Danse Macabre

02-04-2024, 12.34 uurBeeld: Tino Vanderseypen, @W_vol_V, Regina Kruisheer

De Efteling gaat aan de slag met het ritsysteem van de nieuwe attractie Danse Macabre. In september vorig jaar werd al een 6,5 meter hoge mast geplaatst. De rest van het systeem wordt de komende weken geïnstalleerd.

Efteling-bezoekers filmen en fotografeerden vanochtend hoe een enorm onderdeel naar binnen werd getakeld: één van de armen waar straks de schijf op zal rusten. Het element heeft qua vorm veel weg van een soort enorme wasknijper.

De Efteling bestelde bij de Liechtensteinse fabrikant Intamin een dynamic motion stage, de eerste ter wereld. Het concept bestaat uit een schijf met een diameter van 18 meter, met zes kleinere draaischijven erin. Daarop komen banken te staan.

Showruimte
De grote schijf kan niet alleen draaien, maar ook stijgen, dalen en kantelen. Danse Macabre gaat pas na de zomer open. De afgelopen maanden werd hard gewerkt aan het interieur: de overdekte showruimte stond volledig in de steigers. Zodra de schijf is geïnstalleerd, kan men het decor moeilijker bereiken.Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be