Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium ontkent bedrijfsspionage Efteling

11-06-2014, 08:14 uur | Reacties

Heeft Walibi Belgium bij het ontwerpen van een attractie ideeën gestolen van de Efteling? De Efteling zegt van wel: de Belgen zouden hun oosterse boottocht Het Paleis van Ali Baba nagenoeg letterlijk hebben gebaseerd op tekeningen voor Efteling-klassieker Fata Morgana.

Volgens een roemrucht verhaal heeft een medewerker van de Efteling begin jaren tachtig stiekem gestolen tekeningen doorgesluisd naar Walibi, waardoor Ali Baba zelfs een jaar eerder (1985) kon openen dan voorbeeld Fata Morgana (1986). De Efteling verklaarde destijds: "Leuk is het natuurlijk niet, maar Fata Morgana is in elk geval veel groter van opzet en heeft veel meer geld gekost."

ZIE OOK: Walibi Belgium: 'Familieattracties trekken geen nieuwe bezoekers'

Bijna dertig jaar later komt Walibi eindelijk met een weerwoord: Ali Baba was géén jatwerk. "Al tijdens een vergadering in 1983 hebben we besloten: we bieden sensatie, maar er mist iets in de droom-sector. Dus zijn we uitgekomen bij duizend-en-één-nacht", beweert Walibi-directielid Dominique Fallon in een interview met pretparkpodcast OiP. "Dat had niks te maken met Fata Morgana."

De darkride in België heeft het in ieder geval minder lang uitgehouden dan de versie in Kaatsheuvel: Het Paleis van Ali Baba is sinds 2002 dicht.

Reacties
Bijdrage