Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium ontkent bedrijfsspionage Efteling

11-06-2014, 08.14 uur

Heeft Walibi Belgium bij het ontwerpen van een attractie ideeën gestolen van de Efteling? De Efteling zegt van wel: de Belgen zouden hun oosterse boottocht Het Paleis van Ali Baba nagenoeg letterlijk hebben gebaseerd op tekeningen voor Efteling-klassieker Fata Morgana.

Volgens een roemrucht verhaal heeft een medewerker van de Efteling begin jaren tachtig stiekem gestolen tekeningen doorgesluisd naar Walibi, waardoor Ali Baba zelfs een jaar eerder (1985) kon openen dan voorbeeld Fata Morgana (1986). De Efteling verklaarde destijds: "Leuk is het natuurlijk niet, maar Fata Morgana is in elk geval veel groter van opzet en heeft veel meer geld gekost."

Bijna dertig jaar later komt Walibi eindelijk met een weerwoord: Ali Baba was géén jatwerk. "Al tijdens een vergadering in 1983 hebben we besloten: we bieden sensatie, maar er mist iets in de droom-sector. Dus zijn we uitgekomen bij duizend-en-één-nacht", beweert Walibi-directielid Dominique Fallon in een interview met pretparkpodcast OiP. "Dat had niks te maken met Fata Morgana."

De darkride in België heeft het in ieder geval minder lang uitgehouden dan de versie in Kaatsheuvel: Het Paleis van Ali Baba is sinds 2002 dicht.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be