Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Ongeluk bij houten achtbaan PortAventura: meerdere gewonden

11-02-2024, 14.03 uurBeeld: @conaventuraxj

In het Spaanse pretpark PortAventura Park zijn vanmiddag meerdere bezoekers gewond geraakt bij een ongeluk met een achtbaan. Dat gebeurde bij de houten achtbaan Tomahawk. Het incident werd volgens het park veroorzaakt door de harde wind: een trein van de rollercoaster werd geraakt door een omgevallen boom.

De takken zorgden voor verwondingen bij zeker veertien personen. Twee volwassenen raakten zwaargewond. Zij zijn in kritieke toestand overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis. Er kwamen ambulances en een traumahelikopter ter plaatse. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

In een verklaring stelt PortAventura het publiek gerust. "Dit incident staat compleet los van onze operationele werkzaamheden en het onderhoud aan onze attracties, die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en dagelijks onderworpen worden aan strenge controles."

Far West
PortAventura Park is onderdeel van pretparkresort PortAventura World in Salou, waar jaarlijks zo'n 5,5 miljoen bezoekers komen. Tomahawk, gelegen in themadeel Far West, opende in 1997. De 13 meter hoge en 440 meter lange familieachtbaan werd destijds gebouwd door de inmiddels verdwenen fabrikant Custom Coasters International.

Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be