Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madame Tussauds London

Madame Tussauds London presenteert nieuwe versie van horrorbeleving Chamber of Horrors

25-10-2022, 19.00 uur

Bezoekers van Madame Tussauds London kunnen vanaf deze maand weer griezelen in de Chamber of Horrors. De horrorafdeling van de wassenbeeldenattractie werd in 2016 gesloten om plaats te maken voor The Sherlock Holmes Experience. Nu presenteert Madame Tussauds een nieuwe versie van de angstaanjagende walkthrough.

Chamber of Horrors draait om enkele beruchte Londense criminelen uit de afgelopen 150 jaar, waaronder seriemoordenaars John Christie, Dennis Nilsen en John Haigh. Ook Ruth Ellis is aanwezig. Zij werd in 1955 opgehangen na de moord op haar agressieve geliefde. Ze was de laatste vrouw in het Verenigd Koninkrijk die de straf kreeg.

Verder komen bezoekers de legendarische moordenaar Jack the Ripper tegen. Eigenlijk is het tegen het beleid van Madame Tussauds om personen weer te geven waarvan de identiteit niet vaststaat. In het verleden werd Jack the Ripper daarom uitgebeeld in de vorm van een schaduw. Nu wordt hij geportretteerd als de Poolse kapper Aaron Kosminski, die verdachte was in de zaak.

Adviesleeftijd
Sommige beelden bevatten subtiele bewegingen. Krantenknipsels aan de muren geven duiding over wat de uitgebeelde figuren op hun geweten hebben. Chamber of Horrors is inbegrepen bij de entreeprijs, maar de toegang is optioneel. Er geldt een adviesleeftijd van 16 jaar en ouder. De heropening vindt plaats op zaterdag 22 oktober.

In het verleden werd de horrorsectie ook bewoond door bloeddorsstige heersers Vlad Dracula en Dzjengis Khan, nazileider Adolf Hitler en Guy Fawkes, bekend van het buskruitverraad uit 1605. Zij zijn nu geen onderdeel meer van de walkthrough-ervaring.Meer Madame Tussauds London
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be