Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Boudewijn Seapark

Dolfijnenshow gaat mis: zes gewonden

23-05-2014, 17.22 uur

Bij een bizar ongeluk met de dolfijnenshow in het Belgische Boudewijn Seapark zijn vanmiddag zes toeschouwers gewond geraakt, doordat een enorme buis op hun hoofd terechtkwam.

Een brutale dolfijn sloeg met haar staart een basketbal het publiek in, maar die knalde per ongeluk tegen het ventilatiesysteem aan het plafond aan. Vervolgens kwam een groot onderdeel los te zitten. De buis donderde regelrecht op de hoofden van zes bezoekers, waaronder een 56-jarige schooljuf die bewusteloos raakte.

Ook vier van haar leerlingen en een collega werden geraakt. Alle slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerster was de gebruikte basketbal te zwaar. "Normaal gesproken gebruiken we lichtere ballen. We weten niet hoe de zware basketbal in de show is beland." Ondanks het incident gaan alle voorstellingen de komende dagen gewoon door.

Meer Boudewijn Seapark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be