Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Sinterklaas en zijn paard verschenen in Efteling-winkel

22-11-2023, 21.07 uurBeeld: @Quinn221B, @ramonheeren

Sinterklaas heeft zijn intrek genomen in de souvenirwinkel bij de Efteling-attractie Carnaval Festival. Een pop van de goedheiligman - in de stijl van de attractie - staat daar sinds deze week op een stellage, omringd door pakjes. Ook zijn paard Ozosnel kreeg een plekje.

Normaal gesproken worden Sinterklaas en het paard tussen de intocht en pakjesavond neergezet ín Carnaval Festival, namelijk in de Nederlandse scène. De vrolijke darkride is echter sinds afgelopen maandag gesloten voor onderhoud. Naar verwachting duurt die renovatie tot en met vrijdag 8 december.

Sinterklaas heeft Nederland tegen die tijd al enkele dagen verlaten. Om te voorkomen dat Efteling-bezoekers de traditie moeten missen, zijn de decorstukken verhuisd naar de winkel Jokies Wereld. Daar kunnen ze tot en met dinsdag 5 december bewonderd worden.

Schimmel
Sinterklaas is sinds 2011 jaarlijks onderdeel van Carnaval Festival. Zijn schimmel Ozosnel werd geïntroduceerd in 2021.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be