Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland meet waar bezoekers van schrikken in spookhuizen

12-11-2023, 11.56 uur

Walibi Holland heeft een opvallend onderzoek laten uitvoeren tijdens de Halloween Fright Nights. Met behulp van neuromarketing controleerde het pretpark waar bezoekers naar kijken en van schrikken in de spookhuizen. Het entertainmentteam kan de resultaten gebruiken bij het ontwikkelen van nieuwe horrorbelevingen.

"Tijdens ons halloween-seizoen hebben we onze haunted houses aan een neurotest onderworpen", schrijft Marcel Paquay op LinkedIn. Hij is hoofd strategie en inzicht bij Walibi. Deelnemers liepen door de spookhuizen, voorzien van een GSR-apparaat en een eyetracker.

Scare actors joegen hen de stuipen op het lijf. Ondertussen werden hun hartslag, stressniveau en kijkrichtingen gemeten. "Met de eyetracker kunnen we zien waar iemand naar kijkt in een kamer en met het GSR-apparaat meten we hartslag en angst", legt Paquay uit.

Bang
Hij noemt het "absoluut één van de coolste en engste studies" die hij ooit heeft gedaan. "Door de gegevens te combineren, weten we precies waar onze gasten zich op focussen en wat hen het meest bang maakt."

Voor het onderzoek werkte het attractiepark samen met Unravel Research uit Utrecht. Paquay belooft de resultaten volgend jaar te publiceren, samen met enkele video's. De populaire Fright Nights vinden jaarlijks plaats in oktober.

Zeven
Walibi presenteerde dit jaar zeven spookhuizen: The Villa, Psychoshock, Jefferson Manor, The Final Slay Ride, The Clinic, Below en Slaughterhouse. Verder waren er twee walkthroughs - Camp of Curiosities en Wicked Woods - en verschillende scare zones.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be