Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Man (39) op slag dood na val uit kermisattractie

16-10-2023, 02.45 uur

Bij een tragisch ongeluk op een Duitse kermis is zondagmiddag een 39-jarige man uit Hannover om het leven gekomen. Het slachtoffer maakte een val van 10 tot 12 meter hoogte uit de attractie Fuzzy's Lachsaloon, een groot funhouse. Hij bezweek ter plekke aan zijn ernstige verwondingen.

Het incident vond plaats op de kermis in de gemeente Schloß Holte-Stukenbrock, gelegen in deelstaat Noordrijn-Westfalen. Een reanimatie mocht niet baten. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de toedracht.

Men gaat uit van een noodlottig ongeval. Er was in ieder geval geen sprake van een technisch mankement. Of de man een bezoeker of een medewerker was, kon de politie zondagavond nog niet met zekerheid zeggen. Daarover bestaan tegenstrijdige verklaringen.

Muziek zachter
Het volksfeest is na de gebeurtenis gewoon doorgegaan, met uitzondering van Fuzzy's Lachsaloon. Uit respect voor de nabestaanden hebben de overige kermisexploitanten wel hun muziek zachter gezet. Ook een geplande vuurwerkshow werd geschrapt.

Fuzzy's Lachsaloon bestaat uit hindernissen als bewegende trappen en vloeren, verspreid over vijf verdiepingen. Het funhouse, gebouwd door de Tsjechische fabrikant Ride Technic, stamt uit 2015. Bezoekers kunnen vanaf de bovenste verdieping beneden komen via een mega-glijbaan en een inpandige freefall-attractie.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be