Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Video: reusachtige mammoet verrijst in dierentuin Burgers' Zoo

12-10-2023, 14.54 uur

Medewerkers van Burgers' Zoo leggen de laatste hand aan een nieuw evenement met dieren uit de ijstijd. Een reusachtige wolharige mammoet vormt het hoogtepunt van de beleving. Videobeelden tonen hoe de kop van het beest donderdagochtend bovenop het reusachtige lichaam is getild.

De 500 kilo wegende mammoet - 5,5 meter lang en 3,5 meter hoog - moet het pronkstuk worden van de tentoonstelling IJstijd & Zoo. "Het gonst de hele week al van de bedrijvigheid in het Arnhemse dierenpark, waar de puntjes op de i gezet worden voordat het evenement zaterdag 14 oktober van start gaat", zegt een woordvoerder.

Verspreid over het park ontdekken bezoekers vanaf de start van de herfstvakantie tot het einde van de kerstvakantie negentien verschillende diersoorten uit de ijstijd. Ze zijn in opdracht van Burgers' Zoo vervaardigd. De dierentuin noemt het "een kleurrijk educatief evenement".



Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be