Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gardaland Resort

Manager Gardaland ontslagen na homofobe opmerking over collega

10-10-2023, 14.40 uur

Een manager van het Italiaanse pretpark Gardaland is op straat gezet na het beledigen van een collega. De leidinggevende werkte in een restaurant met een 37-jarige homoseksuele man. Een ober noemde de kassamedewerker een "prinses".

De manager zag het gebeuren en ging erin mee. Hij maakte ook kleinerende gebaren. Om precies te zijn zei de ober "hou het geld maar bij je, prinses". Dat schoot bij de kassier in het verkeerde keelgat. Hij voelde zich publiekelijk vernederd. De Gardaland-directie besloot daarop de manager op staande voet te ontslaan.

De ober werd geschorst. Hij vertrok later vrijwillig bij het attractiepark. Uiteindelijk is de oud-manager naar de rechter gestapt om het ontslag terug te draaien. Afgelopen week heeft de rechtbank zich gebogen over het "misdrijf tegen de persoonlijke waardigheid en seksuele geaardheid".

Schuldig
Tijdens het proces ontkende de ober dat hij de homofobe opmerking gemaakt had. Verschillende Gardaland-personeelsleden die bij het voorval aanwezig waren, bevestigden echter dat de horecamedewerker zich we degelijk schuldig heeft gemaakt aan kleinerende commentaren en spottende gebaren.

Daarom wordt de ober veroordeeld vanwege meineed. Hij kreeg twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd. De manager ving eveneens bot: zijn ontslag blijft gewoon staan. Hij heeft bovendien geen recht op een financiële compensatie.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Gardaland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be