Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Video: vampieren, zombies, weerwolven en mummies in nieuwe scare zone Walibi Holland

10-10-2023, 20.47 uur

De nieuwe scare zone van de Halloween Fright Nights in Walibi Holland wordt bevolkt door klassieke monsters. Tijdens een wandeling door Ghostly Graveyard komen bezoekers huiveringwekkende vampieren, zombies, weerwolven en mummies tegen. Ook lopen er pratende grafdelvers rond.

De meest imposante verschijning is zonder twijfel Magere Hein, inclusief zeis. De personages zijn niet allemaal nieuw: Walibi presenteerde in het verleden al regelmatig gebieden met zombies of vampieren. Nu zijn de horrorfiguren voor het eerst bij elkaar gezet.

Ghostly Graveyard, gelegen in parkdeel Wilderness, loopt van thrillride Blast tot achtbaan Untamed. Daarmee is het een behoorlijk uitgestrekte scare zone. Het decor bestaat voornamelijk uit grafkruizen en grafstenen. Ook is er een Pet Sematary. Op een mausoleum zijn animaties zichtbaar.

Verwijzingen
Op sommige graven staan verwijzingen naar bekende Walibi-medewerkers. Wie goed oplet, ziet knipogen naar directrice Mascha Taminiau, entertainmentmanager Bianca Leemrijse, assistent Mart van den Hout, conceptontwikkelaar Sébastiaan van der Ham en productiemedewerker Scott Bravenboer. Ook het verdwenen halloweenpersonage Professor Mortis kreeg een eigen grafzerk.

Op de achtergrond klinken mysterieuze spookgeluiden met flarden van klassieke muziek. Zo is af en toe een klein stukje uit de Danse Macabre te horen, de dodendans die bekend werd door het Spookslot in de Efteling. De sfeer blijft dreigend en onheilspellend, zonder dat er sprake is van spektakel of een climax.

Nieuwe locatie
Onderstaande video brengt Ghostly Graveyard volledig in beeld. De reportage toont ook de terugkerende scare zones Pirates Cove, Nightmares - op een nieuwe locatie - en Tangled Twigs. In griezelgebied Festival of Freaks is Eddie de Clown te zien met een nieuwe show.Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be