Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Vernieuwd leeuwenverblijf in Belgisch pretpark voorlopig zonder leeuwen

02-10-2023, 10.15 uurBeeld: Bart Brebels e.a.

Bellewaerde Park moet op zoek naar nieuwe leeuwen. Het Belgische attractie- en dierenpark investeerde afgelopen winter fors in het opknappen van het leeuwenverblijf. Maar nadat eerder al twee vrouwtjesleeuwen stierven, is nu ook mannetjesleeuw Aru (15) dood.

In het vernieuwde leeuwenverblijf, waar ook een treintje doorheen rijdt, is daarom momenteel geen enkele leeuw te vinden. Bellewaerde zegt "in diepe rouw" te zijn door het overlijden van Aru. Het dier werd geëuthanaseerd vanwege aanhoudende gezondheidsklachten.

"Hij was de laatste overlevende leeuw", meldt het park. In mei en augustus stierven de vrouwelijke leeuwen Kefira en Assagi. De enige resterende leeuw is die in het logo: de mascotte van het park.

Kweekprogramma
Men belooft echter dat de zoektocht naar nieuwe leeuwen en leeuwinnen al is gestart. Daarvoor werkt Bellewaerde samen met dierentuinvereniging EAZA. "We hopen die zo snel mogelijk te ontvangen en het kweekprogramma weer op te starten", zegt dierenarts Melissa Nollet.Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be