Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix Paris

Parc Astérix kruipt richting drie miljoen jaarlijkse bezoekers

01-10-2023, 22.55 uur

Het jaarlijkse bezoekersaantal van Parc Astérix nadert de drie miljoen. In seizoen 2023 verwelkomde het Franse pretpark 2,81 miljoen gasten: een nieuw record. Daarmee was Parc Astérix het best bezochte attractiepark van Frankrijk na Disneyland Paris.

Een andere grote Franse concurrent, themepark Puy du Fou, zegt dit seizoen uit te komen op zo'n 2,5 miljoen bezoekers. Het bezoekersaantal van Parc Astérix lag 6 procent hoger dan in 2022, het vorige recordjaar. Directrice Delphine Pons droomt al hardop van de volgende mijlpaal.

"In een jaar waarin het weer niet zo gunstig was, verwelkomden we 170.000 extra mensen", laat ze weten aan dagblad Ouest-France. "We zijn blij. Het doel is om te blijven groeien. Daarvoor hebben we een ambitieus ontwikkelingsplan opgesteld, met nieuwe hotels, shows, attracties en restaurants."

Lanceerachtbaan
Het boekjaar van Parc Astérix - onderdeel van parkengroep Compagnie des Alpes - loopt van oktober tot en met september. Seizoen 2023 stond in het teken van de opening van het nieuwe themagebied Festival Toutatis, met de spectaculaire lanceerachtbaan Toutatis.

In 2024 opent een tientallen meters hoge zweefmolen in het Egyptische themagebied. Ook presenteert men een nieuwe musical, een nieuwe paradewagen en nieuwe mascottes. Verder liggen plannen klaar voor een vierde themahotel. Daarnaast overweegt de directie een kleinschalig zwembad toe te voegen, voor hotelgasten.

Meer Parc Astérix Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be