Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling organiseert thema-avond rond Anton Pieck voor personeel

28-09-2023, 23.45 uur

De Efteling houdt de nalatenschap van Anton Pieck levend, ook onder het personeel. Efteling-medewerkers hebben deze maand op een speciale manier meer kunnen leren over het leven en werk van de beroemde illustrator. Onder de noemer 'Een Zomeravond met Anton Pieck' vond in het Carrouseltheater een besloten thema-avond plaats, na sluitingstijd.

Pieck was één van de grondleggers van de Efteling. In de jaren vijftig, zestig en zeventig maakte hij ontelbaar veel ontwerpen voor sprookjes, attracties, gebouwen, decoraties en tal van andere zaken. Tot op de dag van vandaag zijn de invloeden van Pieck zichtbaar in het park.

De aanwezige medewerkers kregen aan de hand van gesprekken te horen welke rol Pieck voor de Efteling gespeeld heeft. "Waarom? Omdat hij een van de reuzen is op wiens schouders wij elke dag staan", schrijft een woordvoerder op LinkedIn. "En als je de Efteling wilt begrijpen, is het goed om Anton Pieck en zijn Sprookjesbos te begrijpen."

Originele hoed
Kleinzoon Erik Pieck beschreef hoe hij zijn grootvader heeft meegemaakt. Hij had de originele hoed van zijn opa meegenomen. Judith Bartel-van Beckhoven, conservator van het Anton Pieck Museum in Hattem, vertelde wat Pieck nog meer deed, naast zijn bekende Efteling-schetsen.

Oud-collega's Jan Verhoeven en Mari van Heumen werkten tientallen jaren geleden samen met Pieck. Zij haalden herinneringen op aan de wekelijkse bezoekjes waarbij de tekenaar het werk kwam controleren. Vormgever Patrick van den Nieuwenhuizen en ontwerpmanager Sander de Bruijn sloten de avond af. Zij deelden verhalen over de manier waarop Pieck hen nog dagelijks inspireert.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be