Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Tijdelijk weer Spookslot-boeken en -pins te koop in de Efteling

25-09-2023, 10.28 uurBeeld: @84eric

Wie nog geen Spookslot-boek of -pin heeft kunnen bemachtigen, krijgt een nieuwe kans. De Efteling bracht vorig jaar speciale boeken en pins uit ter gelegenheid van de sluiting van het Spookslot. De souvenirs waren niet aan te slepen: al binnen enkele uren vlogen alle producten over de toonbank.

Dat ging gepaard met lange rijen en veel chaos. Later gaf het park toe dat men zich verkeken had op de oplages. Vervolgens moesten duizenden exemplaren bijbesteld worden. Geïnteresseerden konden daarvoor online een bestelling plaatsen in een webshop. Eind 2022 waren de artikelen beschikbaar.

Daarna bleef het stil, maar nu duiken er toch weer Spookslot-spullen op. In de Efteling-winkels Efteldingen en In den ouden Marskramer worden op dit moment Spookslot-boeken (25 euro) en -pins (7 euro) verkocht. Het gaat om restanten, bijvoorbeeld bestellingen die niet zijn opgehaald. Er geldt een limiet van maximaal drie items per persoon.

Tienduizend
Hoeveel Spookslot-souvenirs er nog in voorraad zijn, is niet bekend. Van het boek zouden in eerste instantie 2500 exemplaren gedrukt worden. Uiteindelijk kwam de totale oplage uit op circa tienduizend, vertelde een Efteling-woordvoerder vorig jaar. Het 56 pagina's tellende boek draagt de titel 44 Jaar Te Gast Bij De Geesten.Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be