Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling gaat Openluchttheater in het Sprookjesbos deels overkappen

25-09-2023, 12.01 uurBeeld: Jeroen Twee

Het Openluchttheater in het Sprookjesbos van de Efteling wordt deels overdekt. Op dit moment kan de Sprookjesboomshow niet doorgaan bij slecht weer. Dankzij de komst van een tentconstructie is het straks ook mogelijk om de voorstelling op te voeren als het miezert.

Het attractiepark heeft bij de gemeente Loon op Zand een vergunning aangevraagd voor "het plaatsen van een stretchtent aan Europalaan 1 te Kaatsheuvel". Het gaat om een permanente tent boven het speelvlak van het theatertje, bevestigt een Efteling-woordvoerder aan Looopings.

Boven de tribune komt dus geen overkapping. Het Openluchttheater, geopend in 1998, bevindt zich tussen De Indische Waterlelies en Het Meisje met de Zwavelstokjes. Er worden handpoppenshows met de Sprookjesboom-personages vertoond. Het decor bestaat sinds afgelopen voorjaar uit een kasteeltje.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be