Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling schermt werkzaamheden Vogel Rok af met enorm fotodoek

02-10-2023, 11.27 uurBeeld: @SnaarP, @Coshira_, @Yara122001, @DavyKrol

De Efteling hangt een gigantisch fotodoek op bij de ingang van Vogel Rok. Vanwege een grote onderhoudsbeurt blijft de attractie tot eind deze maand gesloten. Om te voorkomen dat Efteling-bezoekers wekenlang tegen een kale steigerconstructie aankijken, werd een zeil gemaakt met een levensgrote foto van de bekende vogel.

De façade van Vogel Rok, ontworpen door Ton van de Ven, oogt als een indrukwekkende vogel van 22 meter lang en 9 meter hoog. Bezoekers wandelen normaal gesproken tussen de poten door om de wachtrij te betreden. Naar verwachting is de overdekte achtbaan tot en met vrijdag 27 oktober dicht.

In de tussentijd wordt het immense decorstuk opgeknapt, inclusief de achterwand. Onlangs verwijderde men al een deel van de vogelkop voor technisch onderhoud. Verder is de Efteling druk bezig met het vernieuwen van de daken van het attractiegebouw.

2004
Het is niet voor het eerst dat Vogel Rok verdwijnt achter een opdruk met een foto. Dat gebeurde ook al eens tijdens vergelijkbare werkzaamheden in het najaar van 2004, nu negentien jaar geleden. Dezelfde tactiek wordt momenteel toegepast bij het Carrouselpaleis.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be