Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Foto's: calamiteitenoefening bij achtbaan Condor in Walibi Holland

22-09-2023, 11.34 uur

In Walibi Holland heeft woensdagavond een calamiteitenoefening plaatsgevonden. De hulpdiensten waren aanwezig in het pretpark voor het simuleren van meerdere incidenten bij hangende achtbaan Condor. Volgens het verhaal was de rollercoaster vastgelopen door een stroomstoring.

Een achtbaantrein stond stil op de lift, met mensen er nog in. Zij moesten geëvacueerd worden door de brandweerteams uit Biddinghuizen en Elburg. Tegelijkertijd brak door de stroomproblemen zogenaamd brand uit in een naastgelegen gebouw. Daar heeft de brandweer van Dronten zich over ontfermd.

"Goed om elkaar te ondersteunen in oefeningen en daadwerkelijke inzetten", meldt de brandweer van Elburg op Facebook. "Samen sterk." Een Walibi-woordvoerder geeft aan dat veiligheid prioriteit heeft bij alle werkzaamheden. "En dit moet ook regelmatig goed geoefend worden."

Hoogwerker
Condor is een 32 meter hoge suspended looping coaster van fabrikant Vekoma, geopend in 1994. Wat ontruimingen lastig maakt, is dat de zitplaatsen zich onder de baan bevinden. Als een trein stil komt te staan op grote hoogte, zal er in principe altijd een hoogwerker aan te pas moeten komen.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be