Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Doel bereikt: Walibi Holland verwelkomt dit seizoen ruim 900.000 bezoekers

20-09-2023, 13.06 uur

Walibi Holland gaat pretparkseizoen 2022-2023 afsluiten met meer dan 900.000 bezoekers. Dat schrijft directrice Mascha Taminiau in een memo voor haar personeel. In juni maakte ze bekend dat de organisatie alles op alles zou zetten om die mijlpaal te bereiken. Dat is dus gelukt.

De bezoekersaantallen van Walibi worden niet per kalenderjaar bijgehouden, maar per boekjaar. Dat loopt bij eigenaar Compagnie des Alpes van oktober tot en met september. In de periode van oktober 2022 tot en met september 2023 realiseerde het pretpark in de polder het hoogste bezoekersaantal in tijden.

Het is alweer even geleden dat Walibi meer dan 900.000 bezoekers per seizoen verwelkomde. Daarvoor moeten we terug naar 2016. Sindsdien schommelden de jaarlijkse bezoekerscijfers zo rond de 800.000 gasten. Afgelopen winter ging het attractiepark voor het eerst in de winter open. Dat heeft geholpen bij het realiseren van het resultaat.

Spannend
"En hebben we de 900.000 bezoekers gehaald? Jazeker!", meldt Taminiau trots. "Augustus maakte het nog even spannend, maar de maand september is goed voor ons. Op de 30e september zullen we het boekjaar sluiten met een prachtig bezoekersaantal, dat de 900.000 heel mooi overschrijdt."

De directrice bedankt haar team voor de inzet. Als extra waardering ontvangen werknemers een muzikaal cadeautje, namelijk een draadloze bluetoothspeaker van het merk JBL. Op de voorkant staan het Walibi-logo en een afbeelding van de parkmascotte.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be