Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
The Walt Disney Company

Disney wil komende tien jaar twee keer zo veel investeren in themaparken: ruim 56 miljard euro

19-09-2023, 23.59 uurBeeld: Nick Jespers

The Walt Disney Company is van plan om de komende tien jaar gigantisch te investeren in de themaparkendivisie. Disney-directeur Bob Iger en Josh D'Amaro, leider van de parkentak, kondigden vandaag aan dat er in tien jaar tijd ongeveer 60 miljard dollar geïnvesteerd zal worden; ruim 56 miljard euro. Dat is het dubbele van de uitgaven van het afgelopen decennium.

Het is de bedoeling om geld te pompen in het uitbreiden en verbeteren van zowel de Amerikaanse als de internationale resorts, waaronder Disneyland Paris. Ook naar de Disney-cruiseschepen gaat extra geld. "We zijn ons zeer bewust van de noodzaak om te blijven groeien op het gebied van bedrijfsresultaten", zegt Iger.

D'Amaro spreekt over "een ambitieus groeiverhaal" en "een gedurfde toekomstvisie voor onze parkactiviteiten". In de groeistrategie staan drie pijlers centraal: Disney-verhalen, schaalgrootte en fans. "De parken fungeren als een krachtig platform waar Disney's geliefde verhalen op innovatieve manieren tot leven komen", valt te lezen in een persbericht.

Wakanda
Er zijn echter nog veel Disney-merken die nog geen grote rol spelen in de parken. "Disney zal de mogelijkheden verkennen voor het introduceren van personages en franchises die tot nu toe nog niet volledig zijn benut." D'Amaro geeft zelf enkele voorbeelden: de wereld van Wakanda uit de Black Panther-films en de wereld van Coco uit de gelijknamige Pixar-animatiefilm.Er is in ieder geval geen ruimtegebrek, benadrukt het directielid. Wereldwijd beschikken de Disney-parken over meer dan 1000 hectare grond voor uitbreidingen, het equivalent van ongeveer zeven nieuwe parken.

Nog nooit
D'Amaro ziet een "enorm onbenut potentieel" bij het bereiken van consumenten. Uit intern onderzoek zou blijken dat er meer dan zevenhonderd miljoen Disney-fans bestaan die nog nooit in een Disney-park zijn geweest.

Iger vindt de tijd rijp voor forse investeringen in de attractieparken. "In het verleden hebben we steeds een enorme groei kunnen creëren door de juiste hoeveelheid kapitaal te investeren op het juiste moment, in de juiste projecten. Nu gaan we onze groei opnieuw een boost geven met een stevige hoeveelheid strategische investeringen."

Tangled
Wat de nieuwe aanpak zal betekenen voor Disneyland Paris, blijft afwachten. In het Walt Disney Studios Park wordt momenteel gebouwd aan een boulevard richting een groot meer, met een restaurant en een Tangled-attractie. Aan de andere kant van de vijver verrijst een Frozen-themawereld.

Verder is een vergunning aangevraagd voor het transformeren van het entreegebied van het park. Op eerdere plannen was ook een Star Wars-uitbreiding zichtbaar, maar daar heeft Disney al geruime tijd niets over losgelaten. De laatste grote nieuwe attractie in het aangrenzende Disneyland Park was Buzz Lightyear Laser Blast, geopend in 2006. Dat is zeventien jaar geleden.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer The Walt Disney Company
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be