Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Lerares ontslagen na stiekem schoolreisje naar de Efteling

15-09-2023, 16.30 uur

Een lerares van een school in Amsterdam is ontslagen naar aanleiding van een stiekem schoolreisje naar de Efteling. De vrouw had de opdracht gekregen om haar klas mee te nemen naar ruimtevaartmuseum Space Expo in Noordwijk. Zelf ging ze liever naar het Kaatsheuvelse sprookjespark.

Daarom besloot ze de schooldirecteur en ouders voor te liegen. Ze deed alsof ze haar vijftien leerlingen meenam naar Noordwijk, maar in werkelijkheid ging ze een dagje naar de Efteling. Dat heeft haar uiteindelijk haar baan gekost.

De vrouw werkte meer dan twee jaar voor de Dumontschool in Amsterdam-Zuidoost, een school voor kinderen met een verstandelijke beperking. Voor de excursie werden twee busjes van andere scholen geleend. De Efteling was volgens de directie geen optie vanwege de hogere kosten.

Nepverslag
Toen een externe begeleider bereid was om het verschil te betalen, leek het de lerares naar eigen zeggen leuk om de kinderen te verrassen. Dat werd verzwegen voor de buitenwereld. Na afloop schreef de initiatiefneemster zelfs een nepverslag over haar belevenissen in Space Expo.

Het bedrog kwam uit toen bij de school een verkeersboete op de mat viel: er was te hard gereden op de A2 richting Noord-Brabant. Uiteindelijk biechtte de vrouw haar leugens op. Enkele dagen later werd ze op staande voet ontslagen.

Rechter
Een terechte beslissing, oordeelde de Amsterdamse rechtbank. De docente zou volgens de rechter een "onaanvaardbaar risico" genomen hebben, mede omdat de stiekeme schoolreis niet verzekerd was.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be