Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Achtbaankarretje uit Europa-Park wordt geveild tijdens pretparkbeurs

15-09-2023, 17.16 uur

Pretparkfans krijgen de kans om een bijzonder rekwisiet in huis te halen. Een origineel achtbaankarretje uit Europa-Park wordt geveild. Het gaat om een oud karretje van de overdekte rollercoaster Eurosat. De veiling wordt georganiseerd door IAAPA, de internationale branchevereniging voor dagattracties.

"Dit iconische stukje pretparkgeschiedenis is niet alleen de droom van elke verzamelaar, maar ook een eerbetoon aan de wereld van bloedstollende achtbanen", laat IAAPA weten. Het exclusieve object wordt verzonden naar het adres van de hoogste bieder.

In totaal gaan tien items onder de hamer, waarvan het Eurosat-voertuig er één van is. Het Engelse pretpark Thorpe Park veilt een ritje in de nieuwe achtbaan Exodus, nog vóór de officiële opening.

Rondleiding
Verder kan geboden worden op IAAPA-koekjes, een rondleiding door de fabriek van de Duitse attractiebouwer Mack Rides en vip-tickets voor de Efteling, Toverland, Blackpool Pleasure Beach, Parque Warner Madrid, Liseberg en Emerald Park.

De zogeheten IAAPA Charity Auction vindt plaats op woensdagochtend 27 september, tijdens pretparkbeurs IAAPA Expo Europe in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Alle opbrengsten gaan naar de IAAPA Charity For Future Talent, die universiteitsbeurzen financiert. De organisatie zal de inkomsten verdubbelen.

Online veiling
Bieden op de items kan alleen ter plekke, met uitzondering van het Eurosat-karretje. Daarvoor tuigt IAAPA ook een online veiling op. Het startbod wordt het maximale bedrag dat tijdens de beurs is geboden.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be