Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Foto's: meer dan 12.000 bezoekers voor Europa's grootste pretparkbeurs

29-09-2023, 13.39 uur

De grootste pretparkbeurs van Europa streek deze week neer in Wenen. Drie dagen lang was de Oostenrijkse hoofdstad het decor van honderden bedrijven uit de wereld van attracties, onder de noemer IAAPA Expo Europe. Er kwamen meer dan 12.000 bezoekers naar beursgebouw Messe Wien. Looopings was erbij voor een uitgebreide fotoreportage.

Het jaarlijkse evenement is bedoeld om nieuwigheden te ontdekken, ervaringen uit te wisselen en te netwerken. Ook worden op de beurs deals gesloten tussen attractieparken en fabrikanten. Grote namen als Bolliger & Mabillard, Gerstlauer, Great Coasters, Huss, Intamin, KMG, Mack, Maurer, Premier, S&S, Vekoma, Zamperla en Zierer waren aanwezig in Wenen.

Veel firma's stelden karretjes, decoraties en maquettes tentoon. Zo bracht Huss een nieuw soort gondel voor een break dance mee. Metallbau Emmeln toonde een voertuig van een oldtimerbanen uit bijvoorbeeld de Efteling en Duinrell. Verder was het mogelijk om een hoop virtualreality-belevingen uit te proberen.

Kartbaan
"IAAPA Expo Europe 2023 heeft onze verwachtingen in elk opzicht overtroffen", zegt IAAPA-baas Jakob Wahl. Nooit eerder was de beursvloer zo groot: 633 leveranciers presenteerden zichzelf op een oppervlakte van 17.670 vierkante meter. Eén van de opvallendste elementen bleek een hypermoderne kartbaan, zonder fysieke afscheidingen: het parcours wordt gevormd door videoprojecties.

Ook stonden veel presentaties op het programma, met in totaal 169 sprekers. Walibi-directrice Mascha Taminiau kwam bijvoorbeeld vertellen over het festivalthema in haar park, in het bijzijn van Johnny Ruisch van de Leisure Expert Group en Walibi-collega's Bianca Leemrijse en Scott Bravenboer.

Vrouwen
De jaarlijkse CEO Talk bestond voor het eerst volledig uit vrouwen: daar spraken directrices Natacha Rafalski (Disneyland Paris), Amanda Thompson (Blackpool Pleasure Beach) en Susanne Mørch Koch (Tivoli Gardens). Een veiling van bijzondere pretparkitems leverde in dertig minuten meer dan 5000 euro op voor de IAAPA Foundation, een talentenfonds. Het opgehaalde bedrag wordt nog verdubbeld door de organisatie.

Volgend jaar komt de pretparkbeurs weer eens naar Nederland. De IAAPA Expo Europe 2024 vindt van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 september plaats in Amsterdam. Op dit moment hebben al 431 bedrijven een plaats gereserveerd.Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be