Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Dierenactivisten protesteren bij aanbieder van Dolfinarium-tickets

15-09-2023, 19.39 uur

Dierenactivisten richten zich tegenwoordig niet alleen op het Dolfinarium in Harderwijk. Ook partijen die samenwerken met het omstreden Gelderse dierenpark, kunnen demonstranten op bezoek krijgen. Vandaag vond een protestactie plaats voor het kantoor van online ticketshop Tripper in Leiderdorp.

Op de website van Tripper zijn kortingskaarten verkrijgbaar voor het Dolfinarium. Volgens de actiepagina verkocht de firma tot nu toe al meer dan 9940 Dolfinarium-toegangsbewijzen. Actiegroep Bite Back wil daarover in gesprek met Tripper, maar op e-mails en brieven kwam geen antwoord.

Daarom besloten de activisten een vreedzame demonstratie te organiseren. De actie, waar vijftien personen aan meededen, verliep zonder incidenten. "Veel voorbijgangers namen een flyer van ons aan en begrepen het standpunt", meldt campagnecoördinator Raymond Olivers.

Opkomst
Hij zegt blij te zijn met de opkomst. "Het was de eerste keer dat we een dergelijke actie doen en het betrof een vrijdagmiddag, niet iedereen kon bijvoorbeeld vrij krijgen." Tijdens het protest deed men opnieuw een poging om het gesprek aan te gaan met Tripper, maar daar kwam wederom geen reactie op.

Steeds meer bedrijven verbreken de banden met het park vanwege aanhoudende kritiek op dierenwelzijn. Zo verkopen Lidl, Spar, Hema en de ANWB vandaag de dag geen Dolfinarium-tickets meer. Ook in de Spoordeelwinkel van de Nederlandse Spoorwegen zijn sinds kort geen Dolfinarium-kaarten meer te vinden.Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be