Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Oeps: Efteling laat per ongeluk verkeerd fotoboekje drukken

13-09-2023, 16.51 uurBeeld: Niels Kooyman, @84eric

De Efteling heeft een foutje gemaakt bij het bestellen van nieuwe fotoboekjes. In het park worden traditiegetrouw souvenirboekjes verkocht met foto's van sprookjes en attracties. Omdat de huidige voorraad op raakte, was het de bedoeling om het fotoboekje van 2022 opnieuw te laten drukken.

Daarop staat Sindbad de Zeeman, ter gelegenheid van de komst van het themagebied Wereld van Sindbad. Bij de herdruk is echter iets misgegaan. De Efteling leverde per ongeluk de bestanden van een eerder fotoboekje aan bij de drukker, namelijk die van 2021.

Daarom zijn er nu vele duizenden nieuwe exemplaren gedrukt van een oud fotoboekje, met familieachtbaan Max & Moritz op de kaft. Bootjesmolen Sirocco, waterspeelplaats Archipel, speelgebied Nest en bakkerij Bäckerei Krümel ontbreken in deze editie.

Korting
Om de lading oude boekjes kwijt te raken, worden ze de komende tijd verkocht voor een spotprijs. Een Efteling-fotoboekje kost momenteel geen 4 euro per stuk, maar 2 euro. Wie twee boekjes aanschaft, krijgt nog meer korting. Dan moet 3,50 euro afgerekend worden in plaats van 8 euro.

Een woordvoerder van de Efteling bevestigt de gang van zaken aan Looopings. "Het gaat inderdaad om een foutje", geeft de voorlichter aan. "Maar voor onze gasten betekent dit dus wel een mooi voordeeltje, gezien de korting."

Danse Macabre
Er zijn geen plannen om dit jaar een volledig nieuw fotoboek uit te brengen. Vermoedelijk wordt daarmee gewacht tot de opening van de nieuwe attractie Danse Macabre en het nieuwe Efteling Grand Hotel in 2024.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be