Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Majaland Praha

Tsjechisch pretpark Majaland opent nieuw buitengebied

27-09-2023, 14.35 uur

Het eerste Majaland-attractiepark in Tsjechië is een stuk groter geworden. Majaland Praha, gelegen in de buurt van Praag, ging in december 2021 open. Onlangs werd een buitengebied opengesteld, met nieuwe attracties. Die staan wederom in het teken van Studio 100-figuren.

In Polen bestaan al langer meerdere Majaland-parken. Die worden gerund door het Nederlandse bedrijf Momentum. De Plopsa Group is mede-eigenaar. Het park in Tsjechië heeft een andere constructie: Plopsa-moederbedrijf Studio 100 verzorgde alleen de bouw, naast het verstrekken van een licentie.

De uitbreiding heeft een oppervlakte van 5000 vierkante meter. Het thema hangt samen met Super Wings, een animatieserie over vliegtuigjes. Daarmee wordt ook geknipoogd naar de locatie van het park: vlakbij Prague Airport.

Vliegtuigmolen
Voor het ontwerp schoof Plopsa Kristof Van Hove naar voren. Het attractieaanbod bestaat uit een verkeerspark, een vliegtuigmolen, een megatrampoline, een fietsmolen, dansende fonteinen, een brandweermolen en een speeltuin.

Het gebied zal toegankelijk zijn van april tot en met oktober. Parkdirecteur Miroslav Duchác belooft dat het gedeelte de komende tijd nog verder zal groeien. Ook is het de bedoeling om grote bomen neer te zetten.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Majaland Praha
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be