Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix Paris

Parc Astérix bevestigt plannen voor zweefmolen in Egyptische sferen

09-09-2023, 07.00 uur

Het Franse pretpark Parc Astérix krijgt een nieuwe blikvanger. Vanaf volgend jaar kunnen bezoekers een ritje maken in een tientallen meters hoge zweefmolen. Dat heeft het attractiepark nabij Parijs vrijdag officieel bevestigd, nadat het nieuws enkele maanden eerder al was uitgelekt. De naam luidt La Tour de Numérobis.

Er verscheen ook direct een eerste ontwerp, dat nu zichtbaar is op een bouwschutting bij de toekomstige locatie. De toren van de Italiaanse fabrikant Zamperla wordt onderdeel van het Egyptische themagebied van Parc Astérix, pal naast de inverted coaster OzIris. Het gaat om een attractie van het type vertical swing.

De exacte specificaties, zoals de hoogte, zijn nog niet duidelijk. La Tour de Numérobis wordt gepresenteerd als een jubileumattractie ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van Parc Astérix. Het gevaarte staat straks aan de rand van het park, vlakbij snelweg A1.

Beste architect
Numérobis is de Franse naam van het personage Tekenis uit de stripboeken van Asterix en Obelix. Volgens het verhaal krijgt Tekenis - de beste architect van Egypte - van koningin Cleopatra de opdracht om in drie maanden een schitterend paleis te bouwen. Als hem dat niet lukt, wordt hij voor de krokodillen geworpen. Tekenis gaat naar Gallië, waar hij zijn vriend Panoramix om hulp vraagt.

Het stripfiguur speelt al langer een rol in het attractieaanbod van Parc Astérix. De familieachtbaan SOS Numérobis, geopend in 1990, werd in 2012 naar hem vernoemd. Eerder heette de coaster Trans'Arverne en Périférix. SOS Numérobis ligt op een steenworp afstand van de plek van de zweefmolen.

Meer Parc Astérix Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be