Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Foto's: de bouwplaats van de nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre vanuit de lucht

06-09-2023, 23.24 uurBeeld: @RingelbergNick

Vanuit de lucht is goed te zien hoe snel de bouw van de nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre vordert. Afgelopen maand ging de constructie van het attractiegebouw plotseling de hoogte in. Nieuwe beelden van dronevlieger Nick Ringelberg laten tot in detail zien wat er al overeind staat.

Pal naast de restanten van het Spookslot verrijst momenteel een 20 meter hoge abdij, waar Efteling-bezoekers in 2024 "een spookspektakel vol duistere wendingen" voorgeschoteld krijgen. Bovenop de betonnen basis is een stalen geraamte geplaatst, dat trapsgewijs omhoog loopt.

De luchtfoto's zorgen ook voor een blik in het hart van het bouwwerk, waar uiteindelijk het ritsysteem van attractiebouwer Intamin geïnstalleerd zal worden. Dat zal bestaan uit een plateau met daarop zes kleinere schijven met koorbanken erop. De grote schijf kan straks draaien, kantelen, stijgen en dalen.

Sluitingstijd
Ringelberg deelt op zijn socialmedia-kanalen regelmatig dronefoto's van de Efteling. Hij beschikt over de benodigde papieren en houdt zich aan de Europese regels. Zo heeft hij de drone altijd in het zicht en vliegt hij niet over mensenmassa's. De beelden van Danse Macabre werden vandaag na sluitingstijd genomen.Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be