Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Vier nieuwe waterglijbanen in Walibi Belgium: een kijkje op het bouwterrein

07-09-2023, 12.29 uur

Walibi Belgium geeft vandaag een blik achter de schermen van de werkzaamheden in zwemparadijs Aqualibi. Het complex sloot eind vorige maand voor een grote uitbreiding, die in december af moet zijn. Een 25 meter hoge toren met vier nieuwe waterglijbanen staat al overeind. Het Belgische pretpark presenteert ook enkele nieuwe ontwerpen.

De vier glijbanen van de Canadese fabrikant ProSlide Technology dragen de werktitels Duelling RocketBlast, Rally Racer, Canon Bowl en Tornado Wave. Walibi benadrukt dat de waterattracties elementen bevatten die uniek zijn in Europa of de Benelux. De nieuwe toren zal bereikbaar zijn via een overdekte gang naast de bestaande wildwaterbaan Rapido.

Voor het thema werd inspiratie gehaald uit de surfwereld. "Bezoekers krijgen de indruk volledig ondergedompeld te zijn in een golf", aldus een woordvoerster. Het gaat om een uitbreiding van 1000 vierkante meter, aldus Walibi. Daarmee zou het totale oppervlakte van het waterpark stijgen naar 8000 vierkante meter.

Receptie
In totaal wordt zo'n 30 miljoen euro geïnvesteerd in het vergroten en opknappen van de overdekte waterwereld. Zo krijgt ook de receptie een opfrisbeurt. Tegelijkertijd neemt men veel energiebesparende maatregelen. Daarmee is Aqualibi nog niet af, want in het voorjaar van 2024 opent nog een ontspanningsgebied in de openlucht.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be