Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix Paris

Video: oldtimerbaan Parc Astérix moet plaatsmaken voor iets nieuws

11-10-2023, 11.38 uur

De nostalgische oldtimerbaan van Parc Astérix maakt momenteel de allerlaatste rondjes. Het Franse pretpark heeft besloten om het parcours uit 1992 na dit seizoen te verwijderen. Nationale 7, zoals de attractie heet, zal op zondag 5 november voor het laatst operationeel zijn. Waarschijnlijk begint komende winter de sloop.

Nationale 7 werd in 1992 gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides. Tijdens de tocht passeren bezoekers verschillende komische scènes met gestrande automobilisten. De attractie is vernoemd naar de Franse autoweg van Parijs richting de Côte d'Azur. Het attractietype is vergelijkbaar met de oorspronkelijke versie van De Oude Tufferbaan in de Efteling.

Opvallend genoeg heeft het thema van Nationale 7 niets te maken met de verhalen van Asterix en Obelix, die in de rest van het park een prominente rol spelen. Mede daarom vindt Parc Astérix het na ruim dertig jaar tijd voor een nieuwe invulling, vertelt directrice Delphine Pons.

Geheim
"Maak een ritje nu het nog kan, want op 5 november is het voorbij", zegt ze in een interview met dagblad Ouest-France. Wat komt ervoor in de plaats? "Dat blijft nog geheim. Deze attractie stond mijlenver af van het Asterix-universum en nam veel oppervlakte in beslag."

Om die reden moet er slim met de beschikbare ruimte worden omgegaan, aldus Pons. "Het park is omringd door een Natura 2000-gebied dat niet aangetast mag worden, dus we moeten de indeling optimaliseren. Groei zal van binnenuit gebeuren." Volgend jaar presenteert Parc Astérix iets nieuws op een andere plek: in het Egyptische gedeelte verrijst een gigantische zweefmolen.Meer Parc Astérix Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be