Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gröna Lunds Tivoli

Lage bezoekersaantallen na achtbaanongeluk: Zweeds pretpark annuleert winterseizoen

03-09-2023, 23.44 uur

Het Zweedse pretpark Gröna Lund heeft veel last van lage bezoekersaantallen. In juni werd het attractiepark in Stockholm opgeschrikt door een dodelijk achtbaanongeluk. Sindsdien verwelkomt men veel minder mensen dan gewoonlijk. Vanwege de financiële gevolgen is nu besloten om een gepland winterseizoen te annuleren.

Winter Wonderland, zoals de winteropenstelling wordt genoemd, stond eind 2022 voor het eerst op de kalender. "Na een zomer met lagere bezoekersaantallen dan verwacht, schrappen we ons aankomende Winter Wonderland-seizoen", laat het park weten in een verklaring.

Halloween zal wel verlopen zoals gepland. "We hopen dat het nieuwe winterconcept in de toekomst terugkeert." Het management benadrukt dat de zomer van 2023 erg zwaar was voor Gröna Lund. Naast het ongeval speelden ook de recessie en de slechte weersomstandigheden mee. "Dit heeft de bezoekersaantallen en de financiën beïnvloed."

Winstgevend
Het zou tijd kosten om een nieuw evenement als Winter Wonderland winstgevend te maken. "Maar nu de zomer niet de bezoekersaantallen bracht die we verwachtten, kunnen we het niet het risico nemen om de investeringen te doen die Winter Wonderland vereist", legt directeur Jan Eriksson uit.

Gröna Lund zal nu toegankelijk zijn tot en met zondag 5 november. Daarna openen de poorten weer in het voorjaar van 2024. Wat er gaat gebeuren met de rollercoaster waar het fatale incident plaatsvond, is nog niet bekendgemaakt.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Gröna Lunds Tivoli
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be