Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park sluit bootjesattractie vanwege problemen met kabel

30-08-2023, 15.14 uurBeeld: Parkinside

Europa-Park heeft bootjesattractie Josefinas Kaiserliche Zauberreise noodgedwongen gesloten. Er zijn problemen met de kabel die de vlotten onder water met elkaar verbindt. De kabel is van een draaischijf gelopen, waardoor sommige boten stuurloos in de vijver dobberen.

In Josefinas Kaiserliche Zauberreise maken bezoekers normaal gesproken een vaartocht van zo'n negen minuten over een groot meer in het Oostenrijkse themagebied. De attractie opende in 2022, als vervanger van de Dschungel-Floßfahrt uit 1975. Dit jaar werden de decors vernieuwd.

Op foto's van een voorbijganger is te zien hoe technici gekleed in een waadpak in de vijver staan. Ze proberen met man en macht om de kabel op de juiste manier te bevestigen, zodat de boottocht weer in gebruik genomen kan worden.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be