Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland blaast spookhuis Haunted Holidays eenmalig nieuw leven in: The Final Slay Ride

31-08-2023, 17.23 uur

Walibi Holland presenteert dit jaar een nieuw haunted house tijdens de Halloween Fright Nights. Het voormalige spookhuis Haunted Holidays, dat de afgelopen jaren gesloten was, wordt eenmalig getransformeerd tot The Final Slay Ride. In de nieuwe horrorbeleving krijgt Kerstmis een luguber tintje.

Haunted Holidays, geopend in 2012, draaide om huiveringwekkende versies van bekende feestdagen. Kerstmis speelde daar al een rol in. In 2017 werd het spookhuis opgefrist onder de noemer Haunted Holidays II. In 2020, 2021 en 2022 was de locatie niet toegankelijk.

Het spookhuis is echter niet volledig afgeschreven. Ongeveer twee derde van het decor wordt dit jaar vervangen, melden ingewijden aan Looopings. The Final Slay Ride draait om de Krampus, een beestachtige demon die volgens het verhaal de Noordpool in zijn greep houdt.

Complete chaos
"Kerst is een complete chaos", zo luidt de nieuwe beschrijving. "Zorg dat je niet gewurgd wordt door de agressieve kerstlampjes of doorboord wordt door de scherven van kapotte kerstballen." De naam van het spookhuis is een woordspeling op het bekende kerstlied Sleigh Ride: 'slay' betekent afslachten.

Bezoekers van de Fright Nights krijgen alleen dit jaar de kans om The Final Slay Ride te ontdekken. Na de Halloween Fright Nights wordt het gebouw gesloopt om plaats te maken voor een dubbele nieuwe achtbaan, die in 2025 opengaat.

Kaartverkoop
Tickets voor The Final Slay Ride zijn vanaf vrijdagmiddag verkrijgbaar via de Walibi-website. Dan start ook de kaartverkoop voor de overige halloween-attracties. De spookhuizen Slaughterhouse, Below, The Clinic, Jefferson Manor, Psychoshock en The Villa keren terug, net als de walkthroughs Wicked Woods en Camp of Curiosities.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be