Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand waarschuwt bezoekers: achtbaan Black Mamba voorlopig dicht

31-08-2023, 22.13 uurBeeld: Jeremy van Horsen

Wie binnenkort naar Phantasialand gaat, zal achtbaan Black Mamba moeten missen. De populaire inverted coaster is sinds donderdag 24 augustus buiten gebruik vanwege een onderhoudsklus. Het Duitse pretpark kan nog geen heropeningsdatum noemen.

De tijdelijke sluiting wordt vermeld op de attractiepagina op officiële website van Phantasialand. "Opgelet: onze geliefde slangenkoningin is er even tussenuit!", valt daar te lezen. "Door onderhoudswerken is Black Mamba momenteel gesloten. Alvast bedankt voor jouw begrip."

Er lijkt een probleem te zijn met de constructie. Een deel van de baan is afgedekt met witte zeilen. Het gaat om de onderzijde van de looping die om een wandelbrug heen kronkelt. De brug zelf werd afgesloten met dranghekken. Het park deelt zelf verder geen details.

Deep in Africa
Black Mamba opende in 2006. De achtbaan van fabrikant Bolliger & Mabillard - met karretjes onder de baan - haalt een topsnelheid van 80 kilometer per uur. Passagiers gaan per rit vier keer over de kop. In het recent vernieuwde themagebied Deep in Africa kunnen bezoekers nog wel terecht bij een avonturenpad en een meet-and-greet-locatie.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be