Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling-bezoeker steelt geld uit de Wensbron

27-08-2023, 21.42 uurBeeld: @MorrisVanAerle

Een bezoeker van de Efteling is vanmiddag in de Wensbron geklommen om er muntgeld uit te stelen. Dat is te zien in een merkwaardig filmpje dat op social media verscheen. De man, gekleed in korte broek, stapt domweg de wensput in. Daar begint hij te graaien naar muntjes die zijn achtergelaten door andere gasten.

Ondertussen gieren omstanders het uit. Uiteindelijk klimt de man weer uit de put, alsof er niets gebeurd is. De buit heeft hij in zijn rechterhand. Online wordt verontwaardigd gereageerd op het tafereel. "Mensen worden echt steeds asocialer!", schrijft de filmer op X, het voormalige Twitter.

Ook in de reacties hebben gebruikers geen goed woord over voor de actie. "Niet oké dit!", vindt Willem van Dijk. "Pff, afblijven van dat geld", zegt Jannick Van Gulik. "Ach nee, zo kun je toch niet zijn als gast?", vraagt ene Levi zich af.

Gejat
"Wat een domme lul, maar toch wel mooi 35 cent gejat van Save the Children!", sneert Maurice de Zeeuw van podcast ThemeTalk. Maar was de man niet gewoon op zoek naar een voorwerp dat hij in het water had laten vallen? "Nee, want ik zat er vanaf het begin bij", weet de videomaker.

De Wensbron bevindt zich sinds 1985 aan de oever van de Gondoletta. Alle opbrengsten - enkele duizenden euro's per jaar - gaan naar het goede doel: Save the Children. Het is niet voor het eerst dat bezoekers proberen om geld uit de put te vissen: in mei dit jaar deden twee kinderen nog hetzelfde.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be