Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Foto's: Toverland demonteert schommelschip met behulp van kraanwagen

31-08-2023, 14.54 uur

Toverland voert groot onderhoud uit aan schommelschip Scorpios. Daarvoor is de familieattractie deze week ontmanteld met behulp van een kraanwagen. Foto's laten zien hoe de boot het Griekse themagebied Ithaka verlaat. Een woordvoerder noemt het "een bijzonder gezicht".

Om het transport te vergemakkelijken, verwijderde men een boegbeeld in de vorm van een schorpioenstaart. De komende weken wordt het schip uit elkaar gehaald in de Toverland-werkplaats. Technische specialisten zullen zich over het gevaarte ontfermen, zodat Scorpios weer jaren mee kan.

Ook de pilaren van de constructie worden grondig onder handen genomen. Begin oktober moet de attractie weer operationeel zijn. Het gaat om de meest ingrijpende onderhoudsbeurt sinds de opening van Scorpios in 2010. Het schommelschip werd destijds gebouwd door de Duitse fabrikant Metallbau Emmeln.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be