Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Movie Park Germany presenteert twee nieuwe spookhuizen tijdens Halloween Horror Festival 2023

24-08-2023, 11.56 uur

Het Halloween Horror Festival in Movie Park Germany bestaat 25 jaar in 2023. Dat wordt gevierd met de komst van twee nieuwe spookhuizen: Murder Museum - The Art of Killing en Final Stop. Murder Museum is de vervanger van spookhuis Hostel. Final Stop bevindt zich onder de tribune van de stuntshow, waar bezoekers zich wanen in een oud, verlaten metrostation in Los Angeles.

Op die plek was in het verleden het haunted house Insidious: Chapter 2 te vinden. Nu ontdekken bezoekers er de geheimen van een onheilspellend metrostation. Volgens het verhaal is een filmteam verdwenen in de catacomben van de metro. Om de blockbuster op tijd af te krijgen, zoekt men vrijwilligers die naar de verloren acteurs en regisseur willen zoeken.

"Omringd door smalle gangen en lekkende pijpen, water en griezelige geluiden moet de groep een uitweg vinden om te overleven", aldus Movie Park. De deelnemers krijgen wel een hulpmiddel mee: een bouwhelm met een lantaarn. Het lampje - geleverd door de Nederlandse firma Haunted Lantern - is echter zo geprogrammeerd dat de verlichting op bepaalde punten kan uitvallen.

Ondergronds labyrint
"Onze gasten moeten niet alleen door tunnels kruipen of ontsnappen uit een ondergronds labyrint", zegt projectmanager Manuel Prossotowicz. "Het spel tussen licht en duisternis stelt ook hun moed op de proef." Het decor wordt geleverd door Petro Art Production. IMAscore en IMAmotion zijn verantwoordelijk voor het concept en de muziek.

Murder Museum - The Art of Killing, het tweede nieuwe haunted house, bevindt zich in de buurt van de entree van het Duitse pretpark. Het thema is gebaseerd op true crime. In een expositie worden gruwelijke daden van enkele beruchte Amerikaanse seriemoordenaars tentoongesteld. Al snel krijgt dat het uitstapje naar het museum een duistere wending, want er bevindt zich een moordenaar onder de aanwezigen.

Morele grens
Prossotowicz spreekt over een "nieuwe aanpak", aangezien waargebeurde moordmysteries als inspiratiebron dienden. "We gebruiken echte gruwelijkheden als horror. Maar we willen bewust geen van de beroemde moordenaars imiteren als levende acteurs, zodat we een morele grens behouden." Wel wordt gebruikgemaakt van authentiek materiaal, zoals originele verhoren.

Ook het Murder Museum wordt gerealiseerd door IMAscore en IMAmotion, dit keer in samenwerking met decorbouwer Dekowerk & Ideewerk. Daarnaast doet Movie Park een beroep op de makers van de podcast Star FM Creepy Hour. "Ze waren intensief betrokken bij het onderzoek en leveren thematisch passende content voor de wachtrij."

Hillbilly Town
Het Circus of Freaks verhuist naar themagebied Fear Pier, de halloweenversie van Santa Monica Pier. Andere aanpassingen vinden plaats in het westerngebied, dat tijdens Halloween door het leven gaat als Hillbilly Town. Spookhuis Secrets of St. Elmo krijgt een nieuwe verhaallijn, over kannibalen. De interactieve attractie heet nu Secrets of St. Elmo - Last Hunt.

De bestaande spookhuizen Hell House, The Slaughterhouse, Project Ningyo en The Curse of Chupacabra keren terug. Laatstgenoemde beleving is voortaan geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar in plaats van 16 jaar. De walkthrough Fear Forest blijft dit jaar gesloten.

Duivelse filmklapper
Het evenement start steeds met een parade om 18.00 uur. Mascotte S.A.M. transformeert tijdens de halloweenavonden tot een duivelse filmklapper met de naam S.I.K. Theatershow Madhouse - Insanity Lives Here keert terug in Studio 7. In 4D-bioscoop Roxy draait een speciale versie van horrorfilm The Conjuring. Verder zorgt Movie Park onder meer voor een lichtshow, een hypnosevoorstelling, een dj en videoprojecties.

Directeur Thorsten Backhaus noemt het 25-jarig jubileum van het populaire evenement "een belangrijke mijlpaal waar we erg trots op zijn". De slogan van deze editie luidt "Don't Try to Hide". Het Halloween Horror Festival vindt in 2023 plaats op 25 dagen tussen zaterdag 30 september en zondag 12 november.



Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be