Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drouwenerzand Attractiepark

Pretpark Drouwenerzand aast op nieuwe achtbaan voor 2024

23-08-2023, 12.54 uur

Het Drentse attractiepark Drouwenerzand wil volgend jaar een nieuwe achtbaan openen. Dat bevestigt eigenaar Bert van der Linde in gesprek met Looopings. De bestaande rollercoaster Jungle, geopend in 2005, is na achttien jaar aan vervanging toe. Er moet de laatste tijd steeds meer geïnvesteerd worden om de attractie operationeel te houden.

"Er komt een tijd en dan moet je kiezen voor iets nieuws", aldus Van der Linde. Hij overlegt momenteel met leveranciers over de komst van een nieuwe achtbaan in 2024. Fabrikant SBF Rides uit Italië is één van de kanshebbers. "Maar het is nog niet zeker, want je weet nooit wat er op je pad komt."

Wel staat vast dat de nieuwe coaster een stuk langer wordt dan de bescheiden Jungle. Er moet een stuk van het aangrenzende terras opgeofferd worden om ruimte te maken. Voor het thema denkt de eigenaar aan de Hunebed Highway, de toeristische naam die aan de provinciale weg N34 is gegeven.

Fabrieken
Ondertussen werkt Drouwenerzand ook nog aan twee andere nieuwe attracties: Drifter en Flying Tigers. Het is nog steeds de bedoeling om Flying Tigers in 2024 te openen, maar 100 procent zekerheid is er niet. "Alle fabrieken hebben het druk, dus het wordt steeds lastiger om zaken op tijd af te krijgen."

Drifter, afkomstig van de Duitse firma Inno-Heege, is inmiddels opgebouwd in het park. Zodra keuringsinstantie TÜV groen licht geeft, kunnen bezoekers een ritje maken. Van der Linde hoopt de toevoeging eind augustus of begin september te kunnen openen voor publiek.

Meer Drouwenerzand Attractiepark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be