Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Video: man verkleed als kermisattractie scoort op TikTok

26-08-2023, 14.01 uur

Filmpjes van een man verkleed als kermisattractie doen het goed op TikTok. De bijzondere outfit kwam voorbij tijdens een parade in de Spaanse gemeente Trebujena, onderdeel van een groot zomerfeest. Eén van de deelnemers vermomde zich als een populaire attractie: een draaiende ronde bank.

Het kostuum bestond uit een rijdende constructie met een cirkelvormige gondel en een achterwand met een groot logo. De man zat verstopt in de bank, waardoor alleen zijn bovenlijf zichtbaar was. Door daar nepbenen aan te plakken, leek het alsof hij zelf in het bakje zat.

Hij kreeg gezelschap van enkele poppen, die als het ware een ritje maakten als de man de gondel bewoog met zijn handen. Een rijdend kassahuisje maakte het komische tafereel compleet. Via TikTok werden de beelden de afgelopen dagen enkele miljoenen keren bekeken. De reacties zijn lyrisch.

Tagada
Het attractietype, dat gekenmerkt wordt door de afwezigheid van veiligheidsbeugels, komt veelvuldig voor op kermissen in Engeland en Zuid-Europa. Spanjaarden noemen het concept la olla, Britten en Fransen spreken over een tagada. Overigens gebeurde op de kermis van Trebujena, waar de parade plaatsvond, deze maand juist een ongeluk met zo'n attractie.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be