Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Uiterlijk van gebouw bij nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre geopenbaard

15-02-2023, 19.01 uur

Het eerste gedeelte van het nieuwe Efteling-themagebied Huyverwoud wordt langzaam maar zeker zichtbaar. Op de oude plek van horecapunt Het Seylend Fregat verrijst momenteel een nieuw gebouw, dat onder meer toiletten gaat huisvesten. De Efteling heeft er nog geen ontwerp van vrijgegeven, maar op de zomerplattegrond is het bouwwerk al wel zichtbaar.

Fans kwamen de nieuwe kaart op het spoor tijdens een zoekactie op de Efteling-website. De tekening bevestigt wat eerder al te zien was op bouwtekeningen voor het project: er komen drie aparte delen. Het gedeelte aan de kant van wildwaterbaan Piraña wordt gekenmerkt door een half ingestort dak met een schoorsteen en een opvallende vlag.

Een deel met toiletten heeft wel wat weg van het verdwenen Spookslot, inclusief afbrokkelende ruïnemuren. Tussen de beide onderdelen komt een grote dienstruimte te liggen. Het oude terras van Het Seylend Fregat, schuin tegenover een Unox-kraam, blijft bestaan.

Zwarte kat
Het nieuwe gebouwtje wordt dit jaar al in gebruik genomen, als de eerste fase van themagebied Huyverwoud. In 2024 volgt de attractie Danse Macabre. Het bouwterrein van de Spookslot-vervanger oogt op de plattegrond als een grote groene vlakte. Wie goed oplet, ziet ernaast een zwarte kat staan. Dat raadselachtige dier duikt tegenwoordig te pas en te onpas op bij uitingen rond Danse Macabre.

Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be