Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dennlys Parc

Pretpark in Noord-Frankrijk breekt duellerende achtbaan af

30-11-2022, 18.28 uurBeeld: Coastertube e.a.

Een bijzondere achtbaan in het Noord-Franse pretpark Dennlys Parc wordt afgebroken. Het attractiepark neemt afscheid van Le Nitro, een vrij unieke duellerende rollercoaster van de Italiaanse fabrikant Preston & Barbieri. Het ging om één lang parcours: wie plaatsnam in het ene station, eindigde in het andere station.

Le Nitro, geopend in 2010, bestond uit losse karretjes voor vier personen. De leverancier noemt het concept double coaster. Na dertien seizoenen moet de achtbaan wijken. Dennlys Parc heeft tegelijkertijd een bouwaanvraag ingediend voor de komst van een boomstambaan en een nieuwe achtbaan.

Wie de rides gaat leveren, is nog niet duidelijk. Ook het openingsjaar is nog niet bekendgemaakt. Wel staat vast dat Le Nitro volgend seizoen geen onderdeel meer zal zijn van het attractieaanbod. Er blijven voorlopig twee achtbanen over: familieachtbaan Le Furio (2003) en spinning coaster Le Voltigo (2015).



Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be