Efteling

Efteling experimenteert met Halloween tijdens personeelsfeestje

09-11-2013, 02.15 uur | Reacties

Honderden Efteling-medewerkers konden vanavond ervaren hoe het zou zijn als het pretpark aan Halloween zou doen. Speciaal voor een groots opgezette spooktocht voor personeel waren het Sprookjesbos en het Spookslot na sluitingstijd volledig op zijn kop gezet.

Met behulp van rookmachines, vlammenwerpers, kettingzagen en speciale decors veranderden gewoonlijk zo lieflijke sprookjes in bloederige horrortaferelen. Het Spookslot was met behulp van schotten en lugubere Efteling-attributen omgebouwd tot een benauwend doolhof.


ZIE OOK: Wat als de Efteling aan Halloween zou doen?

Professionele acteurs jaagden de aanwezige collega's de hele nacht de stuipen op het lijf. En niet zonder resultaat, want de reacties op het gruwelijk enge personeelsuitje zijn overweldigend positief. Dat zet de deur op een kier voor meer van dit soort initiatieven.

Tot nu toe is de Efteling zo'n beetje het enige pretpark in West-Europa waar uit principe geen Halloween wordt gevierd. Ondertussen verdienen concurrenten als Walibi Holland en Toverland dankzij het griezelfeest jaarlijks bakken met geld.

ZIE OOK: Zo leuk is werken bij de Efteling: lasergamen in pikdonker Sprookjesbos

Reacties